وقتی ستاره‌های زن سینما فاتح گیشه می‌شوند

30 خرداد 1397
هشت یار اوشن (Ocean’s 8) هشت یار اوشن (Ocean’s 8)

درباره «هشت یار اوشن» ساخته گری رأس

فیلم «هشت یار اوشن» با حضور ستاره‌های زن سینِما پرفروش‌ترین اثر روی پرده هفته گذشته در سینماهای آمریکای شمالی (بزرگ‌ترین بازار سینمای جهان) بود. این فیلم با فروش ۴۱ میلیون و ۵۰۰ هزار دلاری در سه روز نخست نمایش صدرنشین گیشه شد.

فروش «هشت یار اوشن» در گیشه بین‌الملل اندکی بیش از ۱۲ میلیون دلار بود البته باید در نظر داشت که این فیلم فقط در ۱۶ کشور اکران شده است. در «۸ یار اوشن» ساندرا بولاک، کیت بلانشت، آن هاتاوی، میندی کالینگ، سارا پالسون، ریحانا و هلنا بونام کارتر نقش‌های اصلی را بازی می‌کنند. «هشت یار اوشن» در مقایسه با فیلم‌های پرهزینه‌ای مانند «شماره یک آماده» افتتاحیه موفق‌تری داشت که برای کمپانی برادران وارنر آمار امیدوارکننده‌ای است. از ترکیب بازیگران فیلم به خوبی پیدا است که بازار مخاطبش زنان هستند و آمار هم گویای هم واقعیت است. زنان ۷۰ درصد تماشاگران فیلم را تشکیل می‌دهند و اغلب آن‌ها بالای ۲۵ سال سن دارند. افتتاحیه فیلم «هشت یار اوشن» بدون در نظر گرفتن تورم از چهار فیلم قبلی بیشتر است. از اکران آخرین فیلم از مجموعه «یاران اوشن» ۱۱ سال می‌گذرد.

«هشت یار اوشن» با حضور ستاره‌های سرشناس نزدیک به ۷۰ میلیون دلار هزینه داشت. در این فیلم ساندرا بولاک نقش دبی اوشن خواهر دنی اوشن را بازی می‌کند. این فیلم هم فرمولی مشابه با فیلم‌های قبلی دارد و ماجرای آزادی دبی اوشن از زندان و برنامه‌ریزی برای یک سرقت حرفه‌ای را روایت می‌کند.

«هشت یار اوشن» فیلمی متوسط و معمولی

در میانهٔ این فصل از فیلم‌های پر از ابرقهرمانان کتاب‌های مصور، در این فیلم با انتقام‌جویانی واقعی همراه هستید: بازیگران قوی فیلم «هشت یار اوشن» ما را به فرار و گریزی مهیج و سرگیجه‌آور می‌برند درحالی‌که نگاه و نظراتی هم به واقعیات دنیایی می‌اندازند که در آن زندگی می‌کنیم.

فیلم سرقتی سریع و زیرکانه طبق سنت‌های سه‌گانه اوشن به کارگردانی استیون سودربرگ (این بار سودربرگ تهیه‌کننده است) را ارائه می‌دهد همراه با تمامی پیشرفت‌های فناوری و ماشینی که از این مجموعه انتظار می‌رود. نمایشِ جرمی است در شکل هنری والا که بسیار متناسب و هماهنگ کارشده است. این بار سرقت در جشنواره مت گالا اتفاق می‌افتد؛ جشنواره‌ای سالیانه، گران‌قیمت و پررونقی در موزه هنر متروپولیتن نیویورک. همچنین شوخ‌طبعانه‌ترین فیلمی است که «گری رأس» از زمان اولین فیلمش «پلیزنتویل» در ۲۰ سال پیش تاکنون ساخته باشد. فیلم با گام‌هایی آرام و جذابیتی که ایجاد می‌کند همراه با بازیگرانی مشهور و گران‌قیمت پیش می‌رود.

اما در پس لباس‌های گران‌قیمت، جواهرات درخشان، تجهیزات پیشرفته و وسایل مختلف، مهارت‌های قدیمی و حرکات سریع دست، «هشت یار اوشن» درباره برخاستن  و ایستادگی زنان برای خودشان است؛ یکی شدن و اتحاد با همدیگر برای ممکن کردن ناممکن‌ها. سال‌ها برنامه‌ریزی و نقشه کشیدن به آن‌ها کمک بسیاری می‌کند ولی دلیل واقعی موفقیت شجاعانه این زنان در این سرقت ویژه در نگاه اول بسیار ساده است: «ساندرا بولاک» در نقش «دبی اوشن» رئیس گروه می‌گوید: «یک مرد شک و توجه دیگران را برمی‌انگیزد، اما یک زن نادیده گرفتن را.»

بولاک بسیار جذاب بازی می‌کند و به عنوان نقش اصلی کاملاً متناسب و خوب پیش می‌رود و بازی «جرج کلونی» را در این فرنچایز (برترانه) ادامه می‌دهد (دبی خواهر «دنی اوشن» با بازی کلونی در قسمت‌های قبلی این مجموعه است، فیلم قبل از شروع داستان به شکل مناسبی به این مسئله اشاره می‌کند). پس از گذشت سال‌های طولانی برای متقاعد کردن مسئولان زندان جهت آزادی قبل از اتمام دوره محکومیت، دبی سریعاً به نیویورک بازمی‌گردد و شروع به جمع‌آوری گروهی می‌کند برای انجام سرقتی که ۵ سال و ۸ ماه و ۱۲ روز گذشته مشغول کشیدن نقشه آن بوده است.

اولین انتخاب او «برگدورف گودمن» است، به خاطر مهارت بالایی که در دزدی از مغازه‌ها دارد. یکی از جنبه‌ها و نقاط قوت فیلم استفاده‌اش از مکان‌های واقعی نیویورک است، فیلم در واقعیت معاصر رخ می‌دهد و باعث می‌شود به خوبی و کاملاً در این جو قرار بگیرید.  در کنار این مغازه مجلل، این خانم‌ها به رستوران اوکراینی وزلکا در ایست ویلج، رستوران زنجیره‌ای جونیور در بروکلین و البته متروپولین هم می‌روند.

همچون فیلم «یازده یار اوشن» ساخته سودربرگ، در «هشت یار اوشن» هم بخشی از جذابیت دیدن فیلم در تماشای انتخاب‌های دبی و انتخاب زنانی است که قرار است باهم سرقتی شجاعانه را انجام دهند: سرقت گردنبند الماسی به ارزش ۱۵۰ میلیون دلار از یک ستاره تازه‌کار سینما که گردنبند را آن هم در وسط یک مراسم به گردن خواهد داشت. هر یک از این افراد توانایی ویژه‌ای را به گروه می‌بخشند، همگی باهم نیرویی غیرقابل‌پیش‌بینی و مهارنشدنی پیدا می‌کنند.

بولاک با «کیت بلانشت» در نقش لئو، همکاری طولانی مدتی دارند و از حرف زدن‌های تند و زیرکانه‌شان لذت می‌برند. بلانشت همیشه در حال تغییر است و جذابیت خاصی دارد. البته در پیچشی جالب، او در مقایسه با بلندپروازی‌های دبی، به عنوان فرد منطقی گروه عمل می‌کند.

آن دو، با «میندی کالینگ» در نقش «آمیتا» جمع می‌شوند، جواهرفروشی که قبلاً کارهایی غیرقانونی برای دبی انجام می‌داده است؛ اما همین سه نفر نیستند، «کنستانس» حیله‌گر و فریبکار (با بازی نوازنده/بازیگر «اوکوافینا» که اسم واقعی‌اش «نورا لوم» است) هم به گروه اضافه می‌شود که روحیه‌ای شاداب و پرطراوت را به گروه می‌آورد. «تامی» با بازی «سارا پالسون» مال‌خری قابل‌اطمینان است، او تلاش می‌کند زندگی به عنوان همسر و مادری را در حومه شهر داشته باشد. «ریحانا» در نقش «نین بل» هم هکر توانایی است که هر مشکل امنیتی را با اعتمادبه‌نفس کامل حل می‌کند. «ویل» (با بازی هلنا کارتر) طراح لباس و مد روز است، با اینکه روزهای اوجش را پشت سر گذاشته است، شهرت و نفوذش به گروه کمک می‌کند تا بتوانند وارد مراسم پر از ستاره‌ها شوند.

آخرین عضو گروه کسی است که خودش حتی متوجه نیست او هم انتخاب‌شده است: «آن هاتاوی» در نقش «دافنی کلوگر» دختری زیباروی و جذاب است، او یکی از میزبانان مراسم جشن است و گردن اوست که جواهر گران‌قیمت را حمل می‌کند. درحالی‌که آوکاوافینا نفس تازه‌ای به فیلم می‌بخشد و کارتر هم خودِ عجیب و مهیجش را ارائه می‌دهد، هاتاوی گزینه‌ای قابل‌قبول برای فیلم محسوب می‌شود. او بازیگری است که نقش یک بازیگر را ایفا می‌کند و همیشه فرصت خوبی برای ایجاد لحظاتی کمدی و خنده‌دار، ایجاد می‌کند. هاتاوی کشف بزرگی از تمامی رنگ‌های این شخصیت را دارد؛ از خودستایی و خودشیفتگی‌اش گرفته تا ویژگی‌های دخترانه و شکننده بودنش و توانسته به خوبی این نقش را به نمایش بگذارد.

این سرقت آشکار «هشت یار اوشن» کافی است تا لبخندی را روی لبانتان ایجاد کند؛ اما همچون دیگر فیلم‌های سرقت، بخش هیجان فیلم و بازی، در دیدن و تماشای بازیگران آن اوج می‌گیرد که نقشه پیچیده‌شان را عملی می‌کنند و اوج هیجان در این دیدن این است که آیا واقعاً همان‌گونه که خیال می‌کردند می‌توانند نقشه را پیش ببرند یا نه. رأس و همکارش «اولیویا میلک» به هر یک از این زن‌ها فرصتی داده‌اند تا در طول مسیر بدرخشند، اما آن‌ها این گروه مستعد را جمع کرده‌اند و همین باعث می‌شود آرزو کنید کاش نقش‌های مکمل هم حضور پررنگ‌تری داشتند. این مسئله به ویژه در مورد «کالینگ»، «پالسون» و «آوکوافینا» احساس می‌شود و می‌توان گفت همین یکی از نقاط ضعف فیلم به‌حساب می‌آید.

در کل فیلمی است که باعث می‌شود بخواهید محصول دیگری از فیلم‌های اوشن را ببینید که پیش‌تر با مردانی خلاف‌کار و جذاب پیش می‌رفت، اما اینجا زنانی در نقش‌های اصلی فیلم قرارگرفته‌اند.

کریستی لمیر، وب‌سایت راجر ابرت

 

گزیده‌ای از نظرات منتقدان درباره فیلم «هشت یار اوشن»

جان هیزلتون (اسکرین اینترنشنال)

بازیگر انگلیسی و مجری برنامه‌های تلویزیونی یعنی جیمز کوردن، نقش بزرگ‌تری را در این اثر به دست آورد اما حتی جذابیت دوست‌داشتنی و همچنین ویژگی‌های سبک مخصوص به او هم نتوانست این اثر کمدی و اکشنی که به طرز عجیبی یکنواخت است، جذاب‌تر کند.

مایکل فیلیپس (شیکاگو تریبون)

این فیلم یک اثر صاف و هموار است و از آن بی‌استعدادی خاصی که دیگران صحبت می‌کنند بسیار دور است، اما آن طور که باید و شاید هم سرگرم‌کننده نیست. وقتی شما چنین تصویری را تماشا می‌کنید توقع یک اثر بسیار سرگرم‌کننده را دارید؛ مگر نه؟

مانولا دارگیس (نیویورک‌تایمز)

اگر بخواهیم بازیگران و انتخاب هنرمندان آن را در نظر نگیریم، این فیلم از لحاظ روایتی و ظاهری تقریباً شباهت زیادی به قسمت‌های قبلی این مجموعه محبوب دارد، اما آن سبک دزدی و جذابیت بصری قسمت قبل در این اثر خیلی به چشم نمی‌خورد.

وینس مانچینی (آپروکس)

عیب اصلی‌ای که فیلم «هشت یار اوشن» در خود دارد، این است که «جذابیت و با حال بودن شخصیت‌ها» اصلاً ربط خاصی به داستان ندارد. این مسائل مربوط به پوستر یا حتی شاید مربوط به یکی از تریلرهای فیلم باشد، اما اصلاً ربطی به داستان یا خود فیلم ندارد.

استفانی زاکرک (تایم)

با مشاهده چنین بازیگران بااستعداد و امیدوارکننده‌ای، به خصوص کارهای درخشانی که برای این اثر انجام‌شده، بیننده حس می‌کند که فیلم هشت یار اوشن باید یک اثر بسیار سرگرم‌کننده باشد، اما در عوض با یک فیلم متوسط و تقریباً غیرقابل‌قبول روبه‌رو می‌شود.

هشت یار اوشن (Ocean’s 8)

کارگردان: گری رأس

بازیگران: ساندرا بولاک، کیت بلانشت، آن هاتاوی، هلنا بونهام کارتر، ریحانا، میندی کالینگ

محصول سال: ۲۰۱۸

آخرین ویرایش در %ب ظ، %23 %530 %1397 ساعت %16:%مرداد