سوزان ساراندون که بسیاری او را با نقش لوییز در فیلم تلما و لوییز میشناسند، اعتقاد دارد هیچکدام از دو نامزد فعلی، گزینههای مناسبی برای آینده آمریکا نیستند.واکنش او به این سؤال مجری که پرسید انتخاب احتمالی هیلاری کلینتون بهعنوان رئیسجمهور آمریکا، اتفاق مهمی برای زنان است، این بود: «من بااندام جنسیام رأی نمیدهم.»استدلال سوزان ساراندون این است که به خاطر برتری یک جنسیت بر دیگری، ارزشهای خود را در انتخاب زیر پا نمیگذارد.خانم ساراندون گفت: «من به دنبال زنی مناسب هستم. در رأس کشورها زنان بزرگی بودهاند که من آنها را میستایم.»
او خطاب به مجری بیبیسی جهانی در بریتانیا، کشوری که دو نخستوزیر زن داشته، گفت: «شما هم از این زنان داشتهاید. نمیدانم چه احساسی داشتید اما من بااندام جنسیام رأی نمیدهم. بحث من مهمتر از این چیزهاست و نمیخواهم وقتم را به این بگذرانم که درباره ترامپ و هیلاری صحبت کنم چون برای این موضوع اینجا نیامدهام. این موضوع بالاتر از این حرفهاست.»
این صحبتهای هنرپیشه هالیوود تازه نیست. او قبلاً هم این موضوع را مطرح و درباره آن توییت کرده بود. او یک فهرست ۱۱ شمارهای دارد از اینکه چرا نباید به کلینتون رأی داد. خانم ساراندون انتخابات روز هشتم نوامبر در آمریکا را انتخاب بین «بد» و «بدتر» میداند و میگوید برای این آمریکا به شرایط ازنظر او اسفناک امروز رسیده که درگذشته همه به «شر کمتر» رأی دادهاند.او درنهایت پیشبینی کرده است که خانم کلینتون، نامزد دموکراتها به پیروزی برسد چراکه به گفته او پول و رسانه و همه امکانات در اختیارش است.
پل استر؛ «مردم در آستانه روانی شدن هستند»
پل استر، نویسنده سرشناس آمریکایی هم ضمن مخالفت با دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواهان، گفته است که نظام سیاسی آمریکا در آستانه بنبست است.
او میگوید: «این سختترین کمپین در زندگی من و شاید در تاریخ آمریکا است. هرکسی که میشناسم در آستانه بیماری روانی است.»او این جمله تبلیغاتی دونالد ترامپ را که گفته «بیاید دوباره آمریکا را باعظمت کنیم»، به این تعبیر میکند که «بیایید دوباره آمریکا را سفیدپوست کنیم.» «من و همسرم سیری (هوستوت، نویسنده آمریکایی)، داخل تاکسی بودیم. روزهای اول آغاز رقابتهای انتخاباتی. یک جوان باهوش سیاهپوست راننده تاکسی بود. رادیو هم روشن بود و در اخبار این جمله ترامپ پخش شد. از راننده پرسیدم: فکر میکنی منظورش چیست؟ او بلافاصله گفت: یعنی بیایید آمریکا را کشور سفیدها کنیم.پس اگر سیاهها چنین برداشتی دارند، بقیه همچنین فکر خواهند کرد.»مجری از آقای استر پرسید «پس اگر ترامپ ببرد آیا آمریکا را کشور نژادپرستی میشود؟»
او پاسخ داد: «آمریکا در حال حاضر هم به هزاران شکل، کشوری نژادپرست است؛ اما وقتی رئیس مملکت چنین چیزی بگوید آنوقت وضعیت خطرناک میشود.»
پل استر میگوید انتخاب باراک اوباما بهعنوان یک رئیسجمهور سیاهپوست، آمریکا را در مقطعی از تاریخ قرارداد که تصور میشد «این کشور بالاخره به سطحی از بینش رسیده که یک رئیسجمهور سیاهپوست را در رأس قدرت بنشاند و فارغ از رنگ پوست او تصور کند که این مرد بهترین شخص برای هدایت این کشور است.»
اما به گفته او جمهوریخواهان در مقابل این اتفاق رویکرد درستی نداشتند و به همین دلیل آمریکا اکنون «در همان شرایط سال ۱۸۶۱قرارگرفته که جنگ داخلی شروع شد. دو طرف نمیتوانند باهم صحبت کنند.»او میگوید نمیتواند پیشبینی کند چه کسی برنده است اما از روی نظرسنجیها حدس میزند که کلینتون جلو باشد؛ و میگوید جمهوریخواهان خود را برای شب نهم دسامبر آماده کردهاند که بهطور خصمانهای دنبال کلینتون راه بیافتند و علیه او اقدام کنند.به همین دلیل، ازنظر او سالهای «سختی» که اوباما بعد از دوران ریاست جمهوری داشت در مقایسه با سالهای ریاست جمهوری کلینتون دوران آسوده «کودکستان» به نظر خواهد آمد.
در پایان مصاحبه مجری از پل استر پرسید آیا نظام سیاسی فعلی آمریکا به بنبست رسیده است؟ پاسخ او این بود: «بله داریم به آن نقطه میرسیم... من هیچوقت تا این اندازه مأیوس نبودم. با این پرسشها که ما که هستیم و به کجا میرویم؟»
انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، سهشنبه هشت نوامبر، برگزار میشود.